Sok z cytryny , szkl soku z ananasa z puszki , szkl cukru , 2żółtka , 2 budynie waniliowe , pół szkl wody, kostka margaryny , 600ml kremówki , 4 łyżeczki żelatyny , 3 łyżki cukru pudru pokrojony drobno ananas.....Soki z cukrem gotujemy dodajemy wymieszane w pół szkl wody budynie i żółtka gotujemy budyń, gdy ostygnie miksujemy margaryne i dodajemy po łyżce budyń dodajemy ananasa.Biszkopt przekroić na pół nasączyc np alkoholem z cytryną wyłożyć połowe kremu przykryć drugim nasączyć wyłożyć resztę kremu i na to bitą smietanę , posypać wiórami czekolady.Schłodzić dobrze w lodówce.
omaam 2015-04-19
znam to ciasto,pychaaa :),u mnie nie ma pół sernika :P...od jutra zero słodkości,pozdrawiam
jmania 2015-04-19
Tak pysznie wygląda że trudno sobie odmówić kawałka ciasta; pozdrawiam i miłego popołudnia życzę;
margoll 2015-04-19
Ja już lecę,bo trudno się oprzeć takiemu cudowi,zwłaszcza że ze mnie łasuch okropny:)