Pstrąg koperkowy smażony na maśle

Pstrąg koperkowy smażony na maśle

Ten i inne moje przepisy znajdziecie na forum Luny19 i Luny13 – GarKulinar .Przeoisy są tam pogrupowane wg rodzajów dań więc łatwiej jest odszukać jakiś przepis. Wielu garnkowiczów już tam wstawia swoje przepisy .Zapraszamy do oglądania i wstawiania swoich przepisów .
https://garkulinar.jun.pl/index.php


Pstrąg koperkowy smażony na maśle :

Bardzo smaczne danie rybne . Szybkie .
Czas : 10 minut + 30 minut w maceracie .

Składniki :
2 filety z pstrąga ( bez skóry )
2 łyżki usiekanego koperku
½ łyżeczki mielonego białego pieprzu
szczypta soli
4 łyżki soku z cytryny
4 łyżki masła
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżki mąki

Filety z pstrąga posolić , popieprzyć , posypać koprem i skropić sokiem z cytryny . Zostawić na 30 minut .Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.

Podawać z sosem koperkowo-winogronowym do ryb .

dodane na fotoforum: