Kotlety rybne w kwaśnej galarecie

Kotlety rybne w kwaśnej galarecie

Kotlety rybne w kwaśnej galarecie z papryką :
Propozycja na zimną przekąskę z rybnych kotletów. Ja jak smażę takie kotlety zawsze 2-3 odkładam i potem robię w galarecie ( do zjedzenia już lub zawekowane na potem ).
Czas : 20 minut

Składniki :
2-3 gotowe kotlety rybne
1 cebula
½ czerwonej papryki
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
2 łyżki oleju
1 szklanka wody + ¼ do namoczenia żelatyny
¼ szklanki octu
Pieprz mielony
Cukier
1 kostka bulionu rybnego ( lub warzywnego ) Knorra
3 płaskie łyżeczki żelatyny

Na oleju podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę .Dodać paprykę pokrojona w paseczki i chwilę podsmażać. Przełożyć do garnka .Zalać wodą .Dodać ocet, kostkę bulionową , szczyptę pieprzu i cukru. Gotować 5 minut. Żelatynę namoczyć w ¼ szklanki wody , a potem rozpuścić w zalewie. Kotlety ułożyć w miseczce ( lub słoiku )- można je przekroić na pół wzdłuż .Zalać zalewą , posypać pokrojoną natką pietruszki. Zostawić do wystygnięcia , a potem wstawić do lodówki . Zostawić na 12 godzin .
Jeśli zalewamy kotlety w słoiku na potem , to zamknąć słoik .Wekować 15 minut. Zostawić i następnego dnia powtórzyć wekowanie następnego dnia .Trzymać w lodówce

dodane na fotoforum:

boxer1

boxer1 2008-12-01

miłego wieczoru.

lucia

lucia 2008-12-01

ładnie wyglądają, a smakują jeszcze lepiej.

irogo

irogo 2008-12-01

no.... , a dzisiaj mogę iść spokojnie do lodówki, ostatnio zrobiłam smażoną rybkę w zalewie z Twojego przepisu - jeszcze mam - niebo w gębie.....:)))))

zgaga6

zgaga6 2008-12-01

Bardzo interesujący przepis,pozdrawiam:)

allright

allright 2008-12-01

smaczne i zdrowe:)))

bunia

bunia 2008-12-01

irogo- a kotlety są jeszcze lepsze .Przy następnej okazji wypróbuj ten przepis ( Ja do czasu do czasu kupuje rybę , smażę kotlety i zamrażam - mam potem na obiady i na takie różności kolacyjne )

pamela5

pamela5 2008-12-01

Są bardzo smaczne. Czasami robię, wszystkim bardzo smakują.

kuskus

kuskus 2008-12-01

słodko:)

aneta21

aneta21 2008-12-01

Ale pycha kurde a skad te kotlety wziasc

bunia

bunia 2008-12-01

aneta21- kupić rybę i zrobić ( gdzieś tam dalej jest przepis ).A jak Ci się nie chce to kup w rybnym 1 sztukę i zrób sobie w galarecie.( hi hi hi )

kropka7

kropka7 2008-12-01

Buniu.....no ....nie wiem....nie wiem.....
tak nas tu zachęcasz do pracy nad dankami...
przydadzą się na święta Twoje przepisiki....
Pozdrawiam cieplutko..:-)))))

bunia

bunia 2008-12-01

kropka7- specjalnie wyciągam niektóre świąteczne dania - dzieciaki w Anglii się domagają podpowiedzi.

cudolik2

cudolik2 2008-12-01

Ale rewelacyjna ryba!Nie skorzystac z tego przepisu,to grzech!Piekna!Milych snow.

malybok

malybok 2008-12-01

na noc jeszcze jeden przepis i będzie mi się śnił... zyczę ci milych snów!!:)))

jagodaj

jagodaj 2008-12-01

Super wygląda...:))

irys46

irys46 2008-12-01

Jak ja Ci jestem wdzięczna za takie podpowiedzi kochana BUNIU!!!!

anunia

anunia 2008-12-01

Jestem pod ogromnym wrażeniem Pani galerii:)
już zastanawiam się co jutro na obiadek by zaskoczyć najbliższych:)
serdecznie pozdrawiam

vocal

vocal 2008-12-02

http://www.garnek.pl/vocal/3760076/muzyczny-grill

mmegi

mmegi 2008-12-02

uwielbiam ryby w kazdej postaci

starsza

starsza 2008-12-02

Ja tak samo .......tylko nie słone...he...he...pozdrawiam...

halinag

halinag 2008-12-02

Witaj Buniu ale mi brakowało twoich pyszności
Już jestem z Wami ,życzę Ci miłego pogodnego dnia

vena7

vena7 2008-12-02

tu zawsze coś pysznego...

sense

sense 2008-12-02

apetycznie :] juz mi slina cieknie
pozdrawiam

duszka1

duszka1 2008-12-03

ja robie podobnie malutkie klopsiki z mielonego mięsa,jeden półmisek galaretka a drugi tylko zalewa bez żelatyny,ale te podaję z kleksem majonezu i keczapu:)....a wiecej wymysli nasza madra Bunia:)Pozdrawiam cieplutko,załując,ze czasu wolnego tak malo:)

dodaj komentarz

kolejne >