Fiori di zucca ripieni -Nadziewane kwiaty cukinii

Fiori di zucca ripieni -Nadziewane kwiaty cukinii

Kwiaty cukinii można dodawać do sałatek lub używać do dekoracji.Innym smakowitym rozwiązaniem są kwiaty cukinii nadziewane farszem. Po usunięciu słupka, do środka wkłada się nadzienie i zwija jak papierek od cukierka, tak przygotowane można piec, dusić, lub smażyć maczane w cieście naleśnikowym lub piwnym. Można nadziewać na wiele sposobów(ricotta lub ser kremowy z anchois) )(kozi ser i tymianek )(ricotta, szczypior, gałka muszkatołowa, parmezan, żółtko) (rozgniecione ziemniaki, bazylia, majeranek, czosnek, żółtko)( ryż z orzeszkami piniowymi i zioła)Ja zrobiłam z oscypkiem-który przywiozłam z Wisły i anchois oraz z mozzarellą i suszonymi pomidorami w marynacie.Przepis na drugiej stronie---->

dodane na fotoforum:

umila

umila 2011-09-06

nie wiadziałam że jadalne...na pewno pycha :)
pozdrawiam cieplutko

eliszka

eliszka 2011-09-06

pyszne tylko trzeba miec swoje kwiaty :)

oya04

oya04 2011-09-11

Piekne sa te kwiaty ) a jeszcze jadalne ,
to bardzo milo skosztowac ...

grejsia

grejsia 2011-09-16

Uwielbiam takie smazone w ciescie nalesnikowym...pycha!!!

dodaj komentarz

kolejne >