40 dkg dyni
płatki z migdałów lub łuskane pestki dyni
1 l wywaru z warzyw
łyżka masła
20 dkg marchwi
bazylia
kwaśna śmietana
cebula
sól , pieprz biały, odrobina imbiru
Dynię marchew i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Masło roztopić w dużym garnku udusić cebulę dodac marchew i dynię - także poddusić. Dodać wywar warzywny gotować ok 15 min. mieszając .Płatki z migdałów uprażyć na patelni, bazylię pokroić. Zupę zmiksować i doprawić solą i białym pieprzem. Dodać kwaśną śmietanę gdy zupa już nie będzie się gotować - wymieszać .Przed podaniem posypać migdałami i bazylią>Można podawać z grzankami.
dodane na fotoforum:
kot54 2011-09-17
Pięknie wygląda....ale ja nie lubię.....Pozdrawiam :)
kot54 2011-09-18
Słonecznej niedzieli życzę i Pozdrawiam :)
widok12 2011-09-18
PIĘKNEJ SLONECZNEJ NIEDZIELI ŻYCZĘ ....ZUPKA NAPEWNO PYSZNA...
kot54 2011-09-20
O zupka jeszcze została to trochę zjem....Pozdrawiam :)
ewci1 2011-09-21
Jadlam kiedys cos podobnego ,ale Twoja wyglada na smaczniejsza:))),ladnie podana:))
pozdrawiam Ciebie:)