CIAsTka  KURABIEdES

CIAsTka KURABIEdES

1 Kg masla, 2 cukry waniliowe, 2 zoltka, 1 proszek do pieczenia, 150ml koniaku ,200g cukru pudru, 500 g posiekanych migdalow, 2 kg maki, cukier puder do posypania , 200 ml wody rozanej. Maslo utrzec na biala puszysta mase. Dodawac cigle ubijajac cukier puder, zoltka , koniak, migdaly, make, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mase dokladnie wyrobic do uzyskania jednolitej konsystencji. Walkowac porcjami i wykrawac ciastka o dowolnych ksztaltach.Piec w temp.160°C przez 20 min (w moim piekarniku pieklam 15 min.) Po upieczeniu (jeszcze gorace ) skropic woda rozana i obficie posypac cukrem pudrem. Ja robilam z polowy porcji bo wychodzi b.duzo.

lila08

lila08 2013-03-02

przepis ciekawy,wykorzystam na pewno,tylko u nas chyba wody różanej nie ma ...ja nie słyszałam o takiej...

dodaj komentarz

kolejne >