PLESNIAK

PLESNIAK

Najlepszy jaki jadlam
3 i 1/2 szkl maki
6 zoltek
dzem
2 lyzki kako
lyzeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 kostki margaryny/masla
NA PIANE
1 i 1/2 szkl. cukru
3 lyzeczki maki ziemniaczanej
6 bialek
Z pierwszych czterech skladnikow (bez kakao i dzemu) zagniesc ciasto,podzielic je na 3 czesci. Jedna czesc rozwalkowac wylepic nim dno formy.Druga czesc ciasta polaczyc z kakao .Ciasto ciemne i pozostale jasne wlozyc na 20 min. do zamrazalnika .
Na wierzchu ciasta w formie rozsmarowac dzem . Na tarce zetrzc
schlodzone ciemne ciasto. Na ciemne ciasto oproszyc dzemem.
Bialka ubic ,jak bedzie juz dobrze ubite
dodac cukier i make ziemniaczana.
Piane rozsmarowac .Jasne ,schlodzone ciasto
skubac i rozkladac na pianie. Piec w temp. 190 °C przez 45 min.Po 45 min. dopiekac godzine pod przykryciem ze wzgledu na beze

maria10

maria10 2017-10-21

.... wygląda znakomicie i pewnie tak samo albo jeszcze lepiej smakuje.... serdeczności ślę i życzę dobrej nocy:))))))

lucilla

lucilla 2017-10-21

Tutaj można się przejeść samym patrzeniem- gratuluję

babcia1

babcia1 2017-10-22

o kurcze pleśniak moje ulubione!!

xaviera

xaviera 2017-10-22

Mniam....

astra40

astra40 2017-10-22

Rewelacja!

lenka42

lenka42 2017-10-22

Pozdrawiam-Izuniu

jolanka

jolanka 2017-10-23

jak dużo ma bezy jak zachwalasz to na pewno pyszny ::)))

milka65

milka65 2017-10-27

Pyszny :)

isia2

isia2 2017-10-29

nigdy mi taka piana nie wyszła, nie wiem dlaczego, chyba zależy od sposobu pieczenia

kukura

kukura 2017-11-05

Smakowicie wygląda.Bardzo lubię to ciasto choć robię z innego przepisu ;)

dodaj komentarz

kolejne >