Najlepszy jaki jadlam
3 i 1/2 szkl maki
6 zoltek
dzem
2 lyzki kako
lyzeczka proszku do pieczenia 1 i 1/2 kostki margaryny/masla
NA PIANE
1 i 1/2 szkl. cukru
3 lyzeczki maki ziemniaczanej
6 bialek
Z pierwszych czterech skladnikow (bez kakao i dzemu) zagniesc ciasto,podzielic je na 3 czesci. Jedna czesc rozwalkowac wylepic nim dno formy.Druga czesc ciasta polaczyc z kakao .Ciasto ciemne i pozostale jasne wlozyc na 20 min. do zamrazalnika .
Na wierzchu ciasta w formie rozsmarowac dzem . Na tarce zetrzc
schlodzone ciemne ciasto. Na ciemne ciasto oproszyc dzemem.
Bialka ubic ,jak bedzie juz dobrze ubite
dodac cukier i make ziemniaczana.
Piane rozsmarowac .Jasne ,schlodzone ciasto
skubac i rozkladac na pianie. Piec w temp. 190 °C przez 45 min.Po 45 min. dopiekac godzine pod przykryciem ze wzgledu na beze
maria10 2017-10-21
.... wygląda znakomicie i pewnie tak samo albo jeszcze lepiej smakuje.... serdeczności ślę i życzę dobrej nocy:))))))
lucilla 2017-10-21
Tutaj można się przejeść samym patrzeniem- gratuluję
babcia1 2017-10-22
o kurcze pleśniak moje ulubione!!
isia2 2017-10-29
nigdy mi taka piana nie wyszła, nie wiem dlaczego, chyba zależy od sposobu pieczenia