Witam ❤️❤️❤️ i pozdrawiam
25 dkg maki
jajko
2 zoltka
12 dkg kwasnej smietany
2 dkg cukru pudru
lyzeczka octu
2 lyzki spirytusu
Make przesiac z cukrem pudrem, dodac pozostale skladniki. Ciasto starannie wyrobic wybijajac walkiem ok.15 min. az beda widoczne pecherzyki powietrza. Walkowac ciasto na cienkie placki partiami aby nie wysychalo
niusia1 2019-02-10
ja upiekłam ciasto na białkach ,bo miałam od pączków i też będzie na dzisiaj do kawki ,ale popołudniowej,bo jeszcze ciepłe hihihi;
lucilla 2019-02-10
a ja nigdy nie dodawałam cukru pudru do faworków pierwszy raz widzę !
lucilla 2019-02-10
oczywiście pisze o cieście faworkowym !!
maria10 2019-02-10
.... zrobię z Twojego przepisu bo już dawno nie robiłam.... Twoje wyglądają rewelacyjnie.... :)))))