PYSZNE CHRUPIACE PIECZARKI

PYSZNE CHRUPIACE PIECZARKI

W nawiasie to co ja dalam
SKŁADNIKI:
– 600 G MAŁYCH PIECZAREK (MIALAM DUZE PIECZARKI)
– 4 JAJKA
– 10 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ
– SÓL, PIEPRZ CZARNY MIELONY( CZERWONA PAPRYKA)
– CHRUPIĄCA KUKURYDZIANA BUŁKA TARTA( DALAM ZWYKLA BULKE TARTA )
(SER PARMEZAN )
– OLEJ RZEPAKOWY ( SMAZYLAM NA MASLE KLAROWANYM )
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
PIECZARKI CZYŚCIMY I PŁUCZEMY, A NASTĘPNIE OSUSZAMY I ODCINAMY OGONKI (MOŻEMY JE USMAŻYĆ I WYKORZYSTAĆ DO JAJECZNICY).
Z JAJEK I MĄKI PSZENNEJ ROBIMY GĘSTE GŁADKIE CIASTO – W TRAKCIE MIESZANIA SOLIMY (OKOŁO 1/3 ŁYŻECZKI).
KAPELUSZE PIECZAREK PRZYPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM, A NASTĘPNIE OBTACZAMY W CIEŚCIE I KUKURYDZIANEJ BUŁCE TARTEJ.
PIECZARKI SMAŻYMY NA MAŁYM OGNIU, NA ROZGRZANYM OLEJU OBRACAJĄC JE Z KAŻDEJ STRONY PO 2 RAZY, AŻ ŁADNIE SIĘ ZARUMIENIĄ – CZAS SMAŻENIA TO OKOŁO 6-8 MINUT.
USMAŻONE PIECZARKI ODSĄCZAMY PRZEZ CHWILĘ Z TŁUSZCZU NA PAPIEROWYCH RĘCZNIKACH I PODAJEMY NA CIEPŁO Z SOSEM CZOSNKOWYM.
..https://mojewypiekiidomowegotowanie.pl/2019/11/05/chrupiace-pieczarki-z-sosem-czosnkowym/?fbclid=IwAR3I-E8XDRIMlOh7dwDM3DDM6N8EMUgn_YIpViIbsGEvQeC5rTcX49Fk97M

maria10

maria10 2020-12-29

..... czy one są nadziewane???? wyglądają wspaniale :)))))

ewaiza

ewaiza 2020-12-29

re;maria10 nie sa nadziewane , jutro dam przepis

dodaj komentarz

kolejne >