https://smakinatalerzu.pl/.../jajka-w-wiosennym-sosie-z.../
duży pęczek rzodkiewek
1 długi zielony ogórek
pęczek szczypiorku
1/2 pęczka koperku
4 łyżki majonezu
3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
sól, pieprz
6-7 jajek
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy na połówki.
Szczypiorek oraz koperek drobno siekamy.
Rzodkiewki oraz ogórka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do nich posiekane zioła (1 łyżkę szczypiorku można odłożyć do dekoracji). Następnie dodajemy majonez ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.
Sos wykładamy na półmisek. Rozkładamy na nim jajka, które oprószamy szczyptą soli. Całość posypujemy odłożonym szczypiorkiem