BiG_os...przeszedł w słoikach obróbkę termiczną..

BiG_os...przeszedł w słoikach obróbkę termiczną..

Włożyłam do słoików, żeby nie stał w garze.

*Przeprażyłam* słoiki w piekarniku w temp. 100-110 st. dwukrotnie...dzień po dniu...ok. 1 h...
dla bezpieczeństwa, bo w środku jest mięso, a dwukrotna pasteryzacja sprawia, że słoik nawet nie musi stać w zimnym...

eleonor

eleonor 2015-12-20

Mnie przeraża rozmach tych przygotowań.

pantoja

pantoja 2015-12-20

Mój bardzo smaczny w pojemnikach siedzi w zamrażarce:)

kimeraj

kimeraj 2015-12-21

Ja zawsze pasteryzuję słoiki z bidżisem i wynoszę do piwnicy. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby się popsuł.....tfu tfu...odpukać w niemalowane ;)

dodaj komentarz

kolejne >