Mam samorobne ogórki kiszone, więc będzie zupka...podaję link do przepisu, ale dlatego, że jest tam ciekawa informacja...otóż chodzi o przesmażenie na patelni startych ogórków...daje to sporo więcej smaku zupie, bo ogórki oddają podczas smażenia cały swój aromat...
pominęłam natomiast śmietanę i mąkę...
https://niebonatalerzu.blogspot.com/2013/05/zupa-ogorkowa.html
zupka się już gotuje, a ja biorę się za ścieranie resztek ogórków z blatu i ściany..:-)))))))))
kasiaaa 2016-03-13
zawsze przesmażam i też robię bez śmietany i mąki...tylko ogórasów swojskich brak:(
davie 2016-03-13
Przysmażanie to dobry sposób na wydobycie smaku
ogórków, moja babcia też mnie tak nauczyła.
Bardzo lubię ogórkową, szkoda tylko, że jest
więcej sprzątania...Hihihi.
A Ener Bio to dla dodania energii?
hasedi 2016-03-13
Nigdy tego nie robiłam. .nie znałam tego sposobu. .natomiast przesmażałam stare na tarce jarzyny do krupniku. ..tak kazała robić mi babcia ☺
hasedi 2016-03-13
Nie stare....tylko starte na tarce jarzyny. .to tak jak się pisze na telefonie. .☺