zupa ogórkowa ze swojskich ogórasów...

zupa ogórkowa ze swojskich ogórasów...

Mam samorobne ogórki kiszone, więc będzie zupka...podaję link do przepisu, ale dlatego, że jest tam ciekawa informacja...otóż chodzi o przesmażenie na patelni startych ogórków...daje to sporo więcej smaku zupie, bo ogórki oddają podczas smażenia cały swój aromat...
pominęłam natomiast śmietanę i mąkę...

https://niebonatalerzu.blogspot.com/2013/05/zupa-ogorkowa.html

zupka się już gotuje, a ja biorę się za ścieranie resztek ogórków z blatu i ściany..:-)))))))))

kasiaaa

kasiaaa 2016-03-13

zawsze przesmażam i też robię bez śmietany i mąki...tylko ogórasów swojskich brak:(

davie

davie 2016-03-13

Przysmażanie to dobry sposób na wydobycie smaku
ogórków, moja babcia też mnie tak nauczyła.
Bardzo lubię ogórkową, szkoda tylko, że jest
więcej sprzątania...Hihihi.
A Ener Bio to dla dodania energii?

kedil

kedil 2016-03-13

a z sufitu ?

lajona

lajona 2016-03-13

Zawsze przesmażam ogórki do zupy)

hasedi

hasedi 2016-03-13

Nigdy tego nie robiłam. .nie znałam tego sposobu. .natomiast przesmażałam stare na tarce jarzyny do krupniku. ..tak kazała robić mi babcia ☺

hasedi

hasedi 2016-03-13

Nie stare....tylko starte na tarce jarzyny. .to tak jak się pisze na telefonie. .☺

lidia23

lidia23 2016-03-13

bardzo lubię ogórkową i pomidorową:)

dodaj komentarz

kolejne >