Flaczki wołowe na rosole...
skorzystałam z tego przepisu https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/flaki-wolowe-na-rosole
ale dodałam jeszcze drobno pokrojoną i usmażoną cebulę, paprykę słodką i zaprawiłam zasmażką z mąki i smalcu...:-)
konsumenci zadowoleni i najedzeni...:-)
flaczki robione od podstaw, nie z *batona*...kupiłam flaczki już częściowo przygotowane, bo pokrojone, ale też obgotowywałam trzy razy, żeby pozbyć się *zapachu*...
jakby co ...ja dietuję dalej...zjem zupkę z brouła i selera, zagryzę jabłkiem i idę robić krajankę piernikową...:-)
do później :-)...cmok...
izolek 2017-12-02
Moja Babcia gotowała na wołowych ogonach - zagęszczały cała potrawę.
Tylko wtedy ja nie wiedziałam, że to jest takie dobre.
asiao 2017-12-03
Gotowałaś trzy razy?To prawie jak muchomora :)
Podziwiam Twoje kulinarne zacięcie! ja tam zdecydowanie wolę jeść...hmmm... może nie powinnam się do tego przyznawać :)