pierś z kurczaka macerowana w vegecie, z ananasem i serową kołderką
Poprzedniego dnia przygotować filety z kurczaka: każdą pierś roztłuc jak na kotlety, przeciąć na pół. Posypać vegetą lub zielonym Delicatem. Ułożyć w misce, skropić na wierzchu oliwą. Nakryć i na kilkanaście godzin odstawić do lodówki.
Na drugi dzień ułożyć kawałki piersi na blaszce wysmarowanej olejem. Na każdą część ułożyć pół plastra ananasa odsączonego z zalewy oraz posypać sporą ilością żółtego sera, startego na dużych oczkach.
Zapiec w piekarniku przez 35-40 min w temp. 170-180 st.C.
Życzę smacznego!
dodane na fotoforum:
vesper5 2010-03-03
...ulala...:)
petrus 2010-03-03
Pierś kurczaczka macerowana....z ananasem i do tego jeszcze z serową kołderką....szukam takiej kobiety !!!! Zapewniam miłość, wierność, dom, samochód i utrzymanie na długie lata. Wszystkie oferty proszę kierować na priva :)))
Gdzie są takie Beaty, no gdzie ????
irusia 2010-03-03
mnie sie podoba ta Twoja pieśc wygląda rewelacyjnie , ja bardzo lubie połacznie owoców z mięskiem
gosia32 2010-03-04
bardzo apetycznie wygląda..pozdrawiam
jeanne 2010-03-06
fajny pomysł Beatko ..... na pewno zrobię takie któregoś razu ;-))))
Dzięki za fajne pomysły , które serwujesz ;-))) Miło do Ciebie zaglądać ;-))) Miłego dnia pa pa