składniki
piers z kurczaka, 2 połówki
ser wędzony, 2-4 plastry
ciasto francuskie, 1 rolka
30 dag pieczarek,
boczek lub szynka, 2-4 plastry
Pierś rozcinamy delikatnie, lekko rozbić, przyprawić, . Nałożyć podsmażone pieczarki przykryć z powrotem płatem mięsa. Na wierzch położyć boczek (grubszy plaster) i plaster sera wędzonego
2. rozwinąć ciasto, rozciąć na dwa prostokąty na środku każdego ułożyć mięso. Brzegi ciasta ponacinać w poziome paski ok 2-3 cm grubości. Rozpocząć "bandażowanie". Pasek z prawej, pasek z lewej , pasek z prawej itd
można robić 2 duże lub 4 mniejsze porcje , ja wole 4 mniejsze
3. piec w piekarniku 200 st. C, 30 min. Wierzch ciasta posmarować jajkiem.
dodane na fotoforum:
luanka 2010-06-24
super!
robię dzisiaj lub na sobote
zobaczę co dostanę po drodze z pracy(może byc kłopot z pieczarkami tak z marszu).
Miłego popołudnia
:))
bunia 2010-06-25
Doskonała przekąska.Z przyjemnością bym się dobrała do tego kurczaczka w cieście. Miłego dnia.