5 szt skrzydełek
5 ziemników pokrojonych w kostke
1 marchew starta na tarce o grubych oczkach
kawełek pora pokrojonego w półpłasterki
kawłeczek cebuli przypieczonej na palniku (jak do rosołu)
pół pietruszki startej na tarce
1 łyżka natki pietruszki drobno pokrojonej/
15 dag kaszy jęczmiennej wiejskiej
2 kostki rosołowe drobiowe \"winiary\"
sól ,pieprz
Wszystko razem gotowac do miękkości na końcu dodać natke pietruszki
beata3 2011-10-11
miłego popołudnia
krynia2 2011-10-11
Uwielbiam krupnik.Poddałaś mi myśl i jutro taki własnie ugotuję.Pozdrawiam i miłego wieczoru zycze.
edziak1 2011-10-11
bardzo lubię krupnik,niestety moja rodzinka nie przepada:(chyba się wproszę na małą porcyjkę:)
Pozdrawiam:)
jonna 2011-10-11
Lubię krupnik, ale jakoś za często go nie gotuję, Jest bardzo dobrą rozgrzewającą zupą na zimę......