KAPUSTA WŁOSKA

KAPUSTA WŁOSKA

Kapustę pokroić na 4-5 cm części tak żeby każdy kawałek trzymał sie głębia
Wrzucić do osolonej wrzacej wody i gotowac do miękkości
Następnie odcedzić wodę doprawić do smaku solą lub vegetą i pieprzem
Na patelni rozgrzać czubata łyżkę masła z łyżką smalcu domowego ( może być ze skwarkami) dodać 2 łyżki tartej bułki i zruminić ją
Ta zasmażką polać kapustę i lekko wymieszac starajac sie ,żeby kapusta została w kawałkach

mamusia

mamusia 2014-06-01

Włoskiej tak nie robiłam, ale młodą zwykłą uwielbiam.....właśnie jestem po konsumpcji:)

filoma7

filoma7 2014-06-01

pozdrawiam w niedzielne popołudnia życząc miłej reszty dnia...:)

babcia1

babcia1 2014-06-01

oj ona jest pyszotka ..mniam ..

anetka

anetka 2014-06-01

musi byc extra

stencia

stencia 2014-06-01

:)Milego wieczoru

bea73

bea73 2014-06-01

ciekawy przepis... pozdrawiam...

astra40

astra40 2014-06-01

pyszna:) bardzo lubię taką kapustkę:)

aja74

aja74 2014-06-16

dziękuję za przepis jest pyszna:))

dodaj komentarz

kolejne >