PIERŚ KURCZAKA FASZEROWANA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

PIERŚ KURCZAKA FASZEROWANA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

https://www.garnek.pl/irusia/10245021/piers-kurczaka-faszerowana-w

składniki
piers z kurczaka, 2 połówki
ser wędzony, 2-4 plastry
ciasto francuskie, 1 rolka
30 dag pieczarek,
boczek lub szynka, 2-4 plastry
Pierś rozcinamy delikatnie, lekko rozbić, przyprawić, . Nałożyć podsmażone pieczarki przykryć z powrotem płatem mięsa. Na wierzch położyć boczek (grubszy plaster) i plaster sera wędzonego

2. rozwinąć ciasto, rozciąć na dwa prostokąty na środku każdego ułożyć mięso. Brzegi ciasta ponacinać w poziome paski ok 2-3 cm grubości. Rozpocząć \"bandażowanie\". Pasek z prawej, pasek z lewej , pasek z prawej itd
można robić 2 duże lub 4 mniejsze porcje , ja wole 4 mniejsze

3. piec w piekarniku 200 st. C, 30 min. Wierzch ciasta posmarować jajkiem.

bea73

bea73 2014-10-06

kolejne smaczne cudeńko!

danka1

danka1 2014-10-07

smaczne cudeńko do jedzenia

filoma7

filoma7 2014-10-08

Witam i pozdrawiam cieplutko,,,:)

isia2

isia2 2014-10-15

ooo na pewno pyszne!!!

dodaj komentarz

kolejne >