CUKINIA PANIEROWANA

CUKINIA PANIEROWANA

Cukinie myjemy i osuszamy, kroimy w grube plastry. Jajka roztrzepujemy dodając sporo soli i pieprz - muszą być dobrze doprawione bo cukinii nie doprawiamy! Plastry cukinii panierujemy w mące, w jajku i bułce tartej . Cukinię smażymy na rozgrzanym, ale nie bardzo gorącym oleju aż ładnie się zrumieni z obu stron. Usmażone kawałki przekładamy na ręcznik papierowy aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podajemy na gorąco jako dodatek do mięs albo samodzielną przekąskę.
BARDZO SMACZNA JEST POSYPANA PARMEZANEM ( w czasie smażenie po odwróceniu na druga stronę posypac parmezanem ,żeby się rozpuścił)

jagodaj

jagodaj 2016-09-15

raaanay. . . .jak jestem głodna

isia222

isia222 2016-09-15

pyszna, bardzo lubie

ala15

ala15 2016-12-13

ale fajny przepis

dodaj komentarz

kolejne >