BIGOS Z BIAŁEJ KAPUSTY

BIGOS Z BIAŁEJ KAPUSTY

Białą kapustę (około 2-3 kg)
poszatkować i wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować około 10 min,udusić 1 -1,3kg łopatki i 60 -80 dag kiełbasy bez skóry, odlać z kapusty wodę i wrzucić do gęsiarki dodać uduszone pokrojone mięso i kiełbasę wraz z tłuszczem w którym się dusiło oraz 1 usmażoną cebulę
Wszystko wymieszać dodać 2 duże pomidory bez skóry 1- 2 rosołki,pieprz, 1 łyżka cukru , 2-3 łyżki octu Może być sok z cytryny ,dodać listek laurowy i ziele angielskie.
Dusić pod przykryciem około 2 godz oprószyć 1-2 łyżkami mąki i wymieszać
SMACZNEGO

babcia1

babcia1 2018-07-28

mniam mam 3 pojemniki pół kg .zamrożone takiego rarytasiku..

babcia1

babcia1 2018-07-28

tyle że dodałam troszkę koperku

stencia

stencia 2018-07-29

Cos dla mnie, az mi slinka na jego widok leci :)

dodaj komentarz

kolejne >