Botwinke pokroić i przesmażyc na maśle.
Do garnka wlac około 2 l wody , kawałek miesa ( dowolny rodzaj )marchew i kilka zimniaków pokrojonych w kostkę , gotowac około 1/2 godz , przyprawic vegetą ,pieprzem , odrobiną cukru nastepnie wrzucić podsmażona botwine wlać 1 łyżke octu lub soku z cytryny i gotowć do miekkości jak już bedzie wszystko miękkie wlać 1 woreczek słodkiej śmietany kremówki i dodać łyżkę posiekanego koperku i natki pietruszki
dodane na fotoforum:
kot54 2010-05-12
Super zupa.......
Pozdrawiam.:):)
aneciaa 2010-05-12
Dziekuje Kochana za pomysl tez zrobilam moze nie az taka piekna jak twoja ale smaczna
elcia5 2010-05-12
~~~~~~~~ UWIELBIAM ~~~~~~
~~~~~~ D O B R A N O C ~~~~~~
janina 2010-05-13
Super, pyszna zupka, ulubiona mojego męża, ojj muszę zrobic..:-)Miłego dnia życzę Irenko