PIERNIK STAROPOLSKI WOLNO DOJRZEWAJĄCY.

PIERNIK STAROPOLSKI WOLNO DOJRZEWAJĄCY.

Zabieramy się za niego mniej więcej na sześć tygodni przed Świętami.

-1/2 kg miodu
-2 (niepełne) szklanki cukru
-250 g masła
-1 kg + 1 szklanka mąki pszennej
-3 jajka
-3 łyżeczki sodki
-2 łyżeczki imbiru
-1/4 łyżeczki soli
-2 czubate łyżeczki kakao
-3 torebeczki przyprawy do piernika
-1/2 szklanki mleka

malako

malako 2012-11-14

ja też dzisiaj robię :))

jerry61

jerry61 2012-11-14

nie dla psa kiełbasa!

jokam

jokam 2012-11-14

Malako, jak fajnie, że razem robimy...!! :))

jerry61

jerry61 2012-11-14

jestem diabetykiem!!

lila08

lila08 2012-11-14

no...a myślałam ,że to tylko ja jeszcze nie zarobiłam,są gorsi hi hi hi dzisiaj zarobiłam i już dojrzewa,miałam pracowity dzień :)))

norris

norris 2012-11-14

ile trzeba czekać żeby skosztować? Długo jest świeży? Jakieś specjalne warunki musi mieć do przechowywania?

xenon

xenon 2012-11-14

Tylko o jeden dzień będę gorszy ...
Pozdrawiam :-)

nemo50

nemo50 2012-11-15

Czekam na gotowiec ;)) .

razdwa3

razdwa3 2012-11-15

Zrobione! Pamiętaj o dalszym ciągu instrukcji ilustrowanej :))

jokam

jokam 2012-11-15

oczywiście, nie zapomnę! :D
ciąg dalszy wspólnego tworzenia piernika planuję gdzieś na 10 grudnia

limba

limba 2012-11-15

re :)))))))))))))) ale fajnie skojarzyłaś :)))))))))))))))))))

msciwa

msciwa 2012-11-15

muszę spróbować..

teresa9

teresa9 2012-11-15

Chyba się skuszę

norris

norris 2012-11-17

super sprawa, chyba jak będę biegać w okolicy to zajrzę:)

jokam

jokam 2012-11-17

zapraszam..................! :))

atrami

atrami 2012-11-17

kusi mnie kusi i ... jakoś odwagi brak :(
i to tego tyyle z nim roboty :(

ale kusi!

secza

secza 2012-11-18

I to bardzo

dodaj komentarz

kolejne >