Gulasz mięsno-warzywny.

Gulasz mięsno-warzywny.

-1/2 kg karczku
-4 marchwie
-1 seler
-2 pietruszki
-puszka groszku
-puszka białej drobnej fasoli
-puszka kukurydzy
-1/4 kg pieczarek
-2 cebule
-1/4 kg kiszonych ogórków
-koperek
-czosnek
-sól
-szczypta cukru trzcinowego
-pieprz
-kilka kuleczek ziela angielskiego
-liście laurowe
-mąka
-olej
Mięso pokroić na dosyć drobne kawałki, obtoczyć w mące, podsmażyć na oleju, przełożyć z patelni do rondla. Podlać wodą i dusić na małym ogniu.
Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone w ćwiartki pieczarki i pokrojoną w piórka cebulę oraz sól i cukier. Gdy już nabiorą rumianego koloru wrzucić do rondla z mięsem i dalej wolno dusić, dodając kilka liści laurowych i rozgniecione ziele angielskie.
Marchew, pietruszki i seler pokroić w kostkę, przełożyć do rondla i dalej dusić na maleńkim ogniu. Gdy już wszystko zmięknie dodać zmiażdżony czosnek, odsączone fasolkę, groszek i kukurydzę. Jeszcze kilka minut potrzymać na małym ogniu. Na koniec dołożyć pokrojone na półplasterki ogórki kuszone. Wyłączyć gaz i wsypać posiekaną natkę.

lilaroza

lilaroza 2013-11-06

Chciała bym wiedzieć czy jest PYSZNY ??????...jak tak to zrobię :)

gasim

gasim 2013-11-06

w przyszlym tygodniu zrobie :)))) i podziele sie wrazeniami smakowymi :)

wojci52

wojci52 2013-11-06

U mnie była grochówka - b. lubię!
Pozdrowienia!

lila08

lila08 2013-11-06

super ,mało mięska ,dużo warzyw ... tak ,jak lubię :)))

anet36

anet36 2013-11-06

Pyszny i apetyczny ten gulasz......

izolek

izolek 2013-11-06

Fajne!
Na rozgrzewkę bo już coraz chłodniej.

dodaj komentarz

kolejne >