KURCZAK Z POMARAŃCZĄ.

KURCZAK Z POMARAŃCZĄ.

Następnego dnia pokroiłam pomarańcze w plastry.
I tu zrobiłam błąd - powinnam obrać je ze skórki...!!
Koleżanka Astra obrane miała.

lila08

lila08 2014-11-09

noooo...

maria57

maria57 2014-11-09

Kiedyś na święta robiłam szynkę pieczoną z plastrami pomarańczy pokrywającymi szynkę jak dachówki - zachodziły na siebie. przypinane były do mięsa goździkami. Niestety w przepisie nie podano, że pomarańcze należy obrać ze skórki. (zresztą w załączeniu było zdjęcie - pomarańcze ze skórką) Całość smaczna, nie wspominając o wyglądzie - niezwykle apetyczny obrazek, ale tuż przy powierzchni mięso przeszło jej goryczą - trzeba było mięso okroić z wierzchniej warstwy, bo nie dało się zjeść. Goździki natomiast nadały fajnego smaku szynce. Wniosek - nie należy wszystkiemu wierzyć do końca.
Cóż, człowiek się całe życie uczy

maria57

maria57 2014-11-09

też mam deskę w dokładnie takim samym kolorze - ale dużo większą
(i bardzo ją lubię)

dodaj komentarz

kolejne >