Jeszcze chwila i będzie doskonały kefir tybetański.

Jeszcze chwila i będzie doskonały kefir tybetański.

Jakoś tak od końca listopada "ziarenka" zaczynu zimowały w zamrażarce.
Wczoraj wyjęłam je, rozmroziłam, przepłukałam wodą i zalałam świeżym mlekiem.
Od poniedziałku zaczynamy, razem z Manią, kurację tybetańską.

https://www.naturalneoczyszczanie.pl/2011/08/grzybek-tybetanski-wlasciwosci/

iwatoja

iwatoja 2018-03-03

A co to za kuracja?

eleonor

eleonor 2018-03-03

Znowu moda na niego wraca? Jakiś czas była cisza...

zuza99

zuza99 2018-03-03

Mam tez zamrozony ,ale niebardzo mi smakuje..

ona11

ona11 2018-03-03

nie znam tej kuracji

dosiak

dosiak 2018-03-03

Muszę poczytać...bo szczerze nie słyszałam, pozdrawiam cieplutko :)

jokam

jokam 2018-03-03

Kobitki, polecam!
Bo jeśli nawet nie pomaga na te wszystkie schorzenia, to po prostu jest smacznym kefirem domowej roboty.

evita

evita 2018-03-03

Kilka dobrych lat do tyłu miałam grzybek tybetański...
Wieczorne serdeczności ślę...
Pozdrawiam... :)

lila08

lila08 2018-03-03

też miałam zamrożony ,wyjechałam na jakiś czas ,ktoś mi posprzątał w zamrażarce ....

xenon

xenon 2018-03-04

Poprawia florę bakteryjną , a serek z niego jaki smaczny , faktem jest tylko , że trzeba zalewać dobrym mlekiem , aby nie UHT...Pozdrawiam , życząc miłej niedzieli :)

emmi1

emmi1 2018-03-04

ooo? pozdrawiam :D

aziu1

aziu1 2018-03-04

Jogurcik będzie widzę pyszny

moon7

moon7 2018-03-04

Muszę o nim poczytac,slyszałam,ze bardzo zdrowy;-)

dodaj komentarz

kolejne >