Z serii "Babcina mądrość": każdy facet ma coś z rycerza....szkoda tylko, że najczęściej jest to zakuty łeb :D
Jest piątunio, jest postnie - czyli powtórka z Wigilii - dzisiaj polecają się pierożki z farszem grzybowym.
Surowe pierogi smażymy na głębokim tłuszczu (tłuszcz powinien sięgać do 3/4 wysokości pierogów) i po usmażeniu zajadamy.... mniaaaamiii :D
Cudnego łyk-endu (u mnie właśnie leje i piździ znaczy wieją damskie wiatry :p )
Cmok :*
niusia1 2017-03-17
pysznie u ciebie było choć u mnie też grzybowo dzisiaj a i mokro i wietrznie też jak u Ci Kasiu!
babcia1 2017-03-17
ale mi Kasiu narobiłaś apetytu na takie pierożki..
a pogoda to taka jak i u nas..
kimeraj 2017-03-18
re: Zosiu, ciasto zwykłe jak na pierogi - 1/2 kg mąki, 1,5 szklanki wrzątku i troszeczkę soli :))
oliwkaa 2017-07-17
wiesz,ze wole gotowane :0)))