Smażone pierogi z grzybami :)))

Smażone pierogi z grzybami :)))

Z serii "Babcina mądrość": każdy facet ma coś z rycerza....szkoda tylko, że najczęściej jest to zakuty łeb :D

Jest piątunio, jest postnie - czyli powtórka z Wigilii - dzisiaj polecają się pierożki z farszem grzybowym.
Surowe pierogi smażymy na głębokim tłuszczu (tłuszcz powinien sięgać do 3/4 wysokości pierogów) i po usmażeniu zajadamy.... mniaaaamiii :D
Cudnego łyk-endu (u mnie właśnie leje i piździ znaczy wieją damskie wiatry :p )
Cmok :*

niusia1

niusia1 2017-03-17

pysznie u ciebie było choć u mnie też grzybowo dzisiaj a i mokro i wietrznie też jak u Ci Kasiu!

halajot

halajot 2017-03-17

Pysznie to wygląda,pozdrawiam ,,,,,,

babcia1

babcia1 2017-03-17

ale mi Kasiu narobiłaś apetytu na takie pierożki..

a pogoda to taka jak i u nas..

xaviera

xaviera 2017-03-17

mniam....

astra40

astra40 2017-03-17

Wspaniały obiadek:)

spoko44

spoko44 2017-03-18

Ale pychota

alkaa

alkaa 2017-03-18

a wieje i dziś Kasiu... pada... wyjść się nie chce...

zoja54

zoja54 2017-03-18

Jakie ciasto na te pierożki, jadłam takie na weselu do barszczyku, są pyszne:)

kimeraj

kimeraj 2017-03-18

re: Zosiu, ciasto zwykłe jak na pierogi - 1/2 kg mąki, 1,5 szklanki wrzątku i troszeczkę soli :))

oliwkaa

oliwkaa 2017-07-17

wiesz,ze wole gotowane :0)))

dodaj komentarz

kolejne >