Ogórki po żydowsku

Ogórki po żydowsku

Profesor Bralczyk przypomina:
Odmiana przez przypadki to rzecz kluczowa. Mieć długi, a mieć długiego, to spora różnica :)))

U kucharzyny Katarzyny na tapecie ogórki po żydowsku - pycha!

2 kg ogórków, seler, pietruszka, marchewka, cebula, gałązki kopru, listki natki pietruszki, listki selera, liść laurowy, ziele angielskie.
Zalewa: 1,5 szklanki octu 10%, 7,5 szklanek wody, 3 łyżki soli, 1,5 szklanki cukru.
Wszystkie składniki zagotować i wystudzić.

Ogórki przekroić na cztery części, pozostałe warzywa w słupki. Do każdego słoika włożyć po kilka kawałków z każdego warzywa i po kilka listków natki pietruszki i selera. Zalać zalewą i pasteryzować 3 minuty od zagotowania wody.

Pozdróweczki dla wszystkich :*

astra40

astra40 2021-08-12

Mniam....na pewno przepyszne!

satsuma

satsuma 2021-08-14

Chyba tylko ta cebula daje żydowską nazwę. Masz zacięcie Katarzynko;)))

dodaj komentarz

kolejne >