Laetiporus sulphureus (Żółciak siarkowy). Bardzo smaczny grzyb , ale tylko młode owocniki. Można go panierować jak kotlet wiedeński. Miałem również przyjemność degustować nalewkę z tego grzyba.
kroton5 2010-11-26
aam57.... znam stokroć lepszych od siebie, od których się uczyłem.
Wejdź na www.bio-forum.pl tam poznasz wybitne postacie ze stopniami naukowymi. To amatorski ruch mykologiczny obejmujący niemal całą Europę. W razie wątpliwości możesz zawsze zadawać pytanie dotyczące swoich znalezisk. Tu rozwiązuje się najtrudniejsze problemy mykologiczne...
mmarek 2010-11-27
Widzę duże podobieństwo do mojego grzyba i dziękuję za identyfikacje
fluidek 2010-12-28
podziwiam wiedzę na temat grzybów...miło spotkać eksperta:)
mrika5 2011-06-25
czy tej wielkości nadają się do spożycia? Wiesz, ale one trochę nieładnie pachną - siarką właśnie-:):)