Może dla niektórych znane zielsko.Ja robiłam pierwszy raz...Przypomina boćwinę...
Przyrządza się jak szpinak. Tu było z dodatkiem puszki pomidorów i łyżki miodu...Jak ktoś lubi ,to smacznego.
Ja wolę inne warzywa:)))
Zdjęcie z telefonu.
sherif 2016-10-24
;-]dobry wieczór..
aveja 2016-10-24
hmmm...tego zielska ja tez nie znam i nigdy nie probowalam.
Pomimo to, Twoje uwagi dotyczace tego zielska sa bardzo trafne, bo Mangold (patrz wikipedia) to nic innego jak: burak liściowy, boćwina, mangold, kapusta rzymska, burak szpinakowy :)
halka 2016-10-24
A ja go nawet lubię;robię go z dodatkiem wołowiny,ryżowego makaronu i kwaśno-słodkiego sosu.
jaworr 2016-10-24
U nas tego w sklepach nie spotykam, ale ja raczej jestem tradycjonalistką...:))
Wolę naszą kapustę itp...:)
ewjo66 2016-10-25
...bo to burak liściowy...siałam go w zeszłym roku, ale niestety nie osiągnęłam specjalnych sukcesów w tym zakresie :-))))))))...bo listki były dosyć małe...ogonki też...nie wywiązaly się główki...
a smak...tak jak mówisz...sie zje i już...
zadra 2016-10-25
Od czasu do czasu można zjeść na ciepło :)
burek 2016-10-25
Tego nie znam, a szpinaku nie lubię. Z takich zielonych, to lubię majeranek... ale z grochówką. :))))
evoja 2016-10-25
Bardzo lubię z serem grana padano :)