przygotowania do obiadu...

przygotowania do obiadu...

gnocchi...

1 kg nieobranych ziemniaków ,wyszorować i ugotować w osolonej wodzie,odcedzić ,jeszcze gorące obrać,przepuścić przez praskę ,dodać 1 szkl.mąki pszennej + 1 jajko,sól,grubo zmielony pieprz ,wyrobić, ciasto podzielić na mniejsze części, uformować z nich długie i cienkie (ok 1 cm. śr) rolki. Pokroić na małe kawałki (2-3 cm) i nadać im charakterystyczny kształt za pomocą widelca (tak jak pokazano na fotce ).
Gotować w dużej ilości osolonej wody. Gnocchi będą gotowe, gdy tylko wypłyną na powierzchnię wody.

dodane na fotoforum:

basia43

basia43 2014-02-05

O,a co to są,a raczej będą? ;)

secza

secza 2014-02-05

jaki?:)

ewa04

ewa04 2014-02-05

fajne wzorki...

prelud

prelud 2014-02-05

Czy to kopytka?? :)

niusia1

niusia1 2014-02-05

a to ma jakąs polską nazwę?:

atrami

atrami 2014-02-05

uwielbiam kluchy pod każdą postacią :))

jerry61

jerry61 2014-02-05

a dlaczego gnocchi?

maria10

maria10 2014-02-05

....wyglądają wspaniale.... a jak się je robi???? możesz zdradzić tajemnicę????

danka1

danka1 2014-02-05

mnie też ciekawią te kluski

fanrats

fanrats 2014-02-06

Pycha, uwielbiam gnocchi, ale sama nigdy nie robiłam.

kris13

kris13 2014-02-06

O! w przepisie jest pieprz?

kris13

kris13 2014-02-06

re; ja zrobiłam 45 krokietów i mam dość!
..a pamiętam jak Rys. robił 160 szt!!!

bogra

bogra 2014-02-07

U nas to paluszki.

dodaj komentarz

kolejne >