podano do stołu...

podano do stołu...

szparagi po mojemu ...po umyciu szparagów obieramy je,odkrawając zdrewniałą końcówkę,posypujemy pieprzem świeżo zmielonym i solą morską,cieniutkie plasterki boczku lub szynki parmeńskiej -po 2 plasterki na 2 szparagi ,owijamy szparagi boczkiem ,wkładamy po kawałeczku rozmarynu -jak lubimy
Emotikon smile
odkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem ,robimy sos : 1 łyżka musztardy grubej +1 łyżka miodu ,wymieszać ,odstawić na bok 1 łyżkę...szparagi posmarować musztardą z miodem ,główki przykryć kawałkiem folii aluminiowej ,żeby nie przypiekły się ,pozostały sos wymieszać z 2 łyżkami śmietany ,dosmaczyć solą i
pieprzem ,szparagi wkładamy do nagrzanego piernika 200st na ok.20 min.po tym czasie ,wyjmujemy ,polewamy pozostałym sosem i kładziemy plasterki
sera żółtego i wkładamy do piernika ,jak mamy opcję grill to włączamy na 5-7 min ,żeby ser roztopił się i wszystko ładnie przyrumieniło ...szybko i smacznie
polecam,
póki szparagi są ... u mnie podałam z kaszą jaglaną i sałatą masłową z czosnkiem i olejem lnianym
foto.z wczoraj

dodane na fotoforum:

krysia0

krysia0 2015-05-21

witam Cię cieplutko choć za oknem zimno i deszczowo brrrr:))

anulkaz

anulkaz 2015-05-21

Wszędzie szparagi,pyszny obiadek:)

jokam

jokam 2015-05-21

może kiedyś jeszcze się odważę i spróbuję zrobić...

anad60

anad60 2015-05-21

smacznie Lidziu u Ciebie :))

ofka63

ofka63 2015-05-21

Pyszniasto to wygląda:)

stasia8

stasia8 2015-05-21

Trzeba korzystać puki są...

astra40

astra40 2015-05-21

smacznie i zdrowo:)

halinag

halinag 2015-05-21

JA TAK JAK ASIA...może kiedyś się odważę i spróbuję zrobić...
WYGLĄDAJĄ PRZEPYSZNIE:))

maria10

maria10 2015-05-21

.... już na sam widok ślinka leci..... a ten zapach....aaach!!!!

alkaa

alkaa 2015-05-21

Szparagi jem właściwie na okrągło... w sobote jade po następną porcję... ja uwielbiam np z sosem beszamelowym z żółtym serem, albo z dużą iliścią koperku w sosie...pycha...

dodaj komentarz

kolejne >