Muffiny czekoladowe z chałwą

Muffiny czekoladowe z chałwą

Składniki sypkie:

•1,5 szklanki maki
•3/4 szklanki cukru
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•1 łyżeczka sody
Wsypać do miski i wymieszać.

Składniki mokre:

•100g czekolady gorzkiej
•1 szklanka mleka
•2 jajka
•1/2 szklanki oleju
Czekoladę pokruszyć, dodać 1/4 szklanki mleka i rozpuścić. Do rozpuszczonej czekolady dodać olej, resztę mleka i jajka. Wymieszać.

Ponadto:
•100g chałwy o dowolnym smaku

Składniki sypkie połączyć z mokrymi. Gotowe ciasto przełożyć do foremek muffinkowych. Pokrojoną w kostkę chałwę wciskać w środek ciasta - ja wkładałam po 3 kosteczki :) Piec ok 25 min w temp. 190° C.