Rafaello z adwokatem

Rafaello z adwokatem

Składniki na biszkopt:

- 6 jaj
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy

Ubić pianę z białek. Dalej ubijając, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy i po jednym żółtku. Na końcu delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w temp. 170 st. C. Upieczony biszkopt przekroić na pół

Składniki na ciasto kokosowe:

- 5 białek
- 3/4 szklanki cukru
- 20 dag wiórków kokosowych
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ubić pianę z białek. Dalej ubijać, dodając cukier. Następnie delikatnie wmieszać kokos, mąkę, proszek do pieczenia. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st. C


Składniki na masę I:

- 3 żółtka
- 3 łyżki cukru
- 1 szklanka mleka
- 1 kostka masła
- 1 łyżka maki ziemniaczanej
- 3 - 4 łyżki kawy cappuccino

Żółtka i mąkę dobrze roztrzepać z cukrem i wlać do gotującego się mleka, dobrze rozmieszać, zagotować i przestudzić.
Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń oraz suchą kawę cappuccino.


Składniki na masę II:

- 1/2 litra słodkiej śmietany kremówki
- 2 śmietany Śnieżka ( użyłam śmietan - fixów )
- 1 szklanka adwokata
- 1 duża paczka biszkoptów 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 biała czekolada
- 3 łyżki słodkiego mleka
- 1 - 2 łyżeczki żelatyny

Białą czekoladę rozpuścić z jedną łyżką mleka. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach mleka. śmietanę kremówkę ubić ze Śnieżką, dodać szklankę adwokata, pokruszone biszkopty oraz 2 łyżki wiórków kokosowych, a na końcu rozpuszczoną czekoladę i żelatynę, wymieszać.