RAFAELLO

RAFAELLO

6 jajek
1 szkl cukru pudru
po 3 łyżki ziemn i pszennej
1 łyżeczka proszku do pieszenia
Ubić białka,pod koniec ubijania dodać cukier i po jednym żółtku,delikatnie mieszać,dodać mąki i proszek,wymieszać wylać na blache wylożoną papierem i upiec.
MAsa
1 kostka masła roślinnego
1/2 l mleka
2 budynie waniliowe
4 żółtka
2 cukry waniliowe
1/2 szkl cukru
Z mleka ,budyniu,żółtek,cukru,i cukru waniliowego ugotować budyń.Masło rozwiercić i dodawać zimny budyń.Ciasto podzielić na 2 cześci,na biszkopt smarujemy cienko masę tak aby przykleiły się okrągłe biszkopty,póżniej wyłożyć masę na biszkopty tak aby je zakryła.Na mase przykładamy biszkopt i reszte masy,posypać wiórkami kokosowymi uprzednio podrumienionymi na suchej patelni.

SMACZNEGO!!!

POLECAM !