Pieczone udka z kurczaka z ziemniakami

Pieczone udka z kurczaka z ziemniakami

składniki:

udka z kurczaka - 4 sztuki
Chrupery z kurczaka z dipem BBQ Knorr - 1 opakowanie
młode ziemniaki - 600 gramów
ketchup - 7 łyżek
świeża kolendra - 0.5 pęczka

ser feta - 100 gramów
sól - 1 szczypta
oliwa - 2 łyżki
margaryna - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1

W misce wymieszaj zawartość mniejszej saszetki Fix Knorr z ketchupem, wodą, oliwą oraz pokrojoną kolendrą.
2

Przygotowaną marynatą natrzyj kawałki kurczaka i pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu.
3

Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedź i przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
4

Ziemniaki posyp Fixem Knorr, a na nich ułóż zamarynowane kawałki kurczaka.
5

Wierzch posyp pokruszonym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i pozostaw je w nim 50 minut. Gotowe danie podawaj z chrupiącą sałatą.