gołąbki bez zawijania

gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania - składniki:

mięso mielone - 500 gramów
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr - 1 opakowanie
ryż torebka - 1 sztuka
kapusta - 0.5 sztuki

mały koncentrat pomidorowy - 1 sztuka
woda - 500 mililitrów
sól i pieprz do smaku
olej - 3 łyżki
1.Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobniutko kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
2.Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej głębokiej patelni. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 ml), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
3.Duś pod przykryciem na średnim ogniu ok. 30 minut od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 ml) w zależności od potrzeb.