Szarlotka z Pianką Budyniową

Szarlotka z Pianką Budyniową

Ciasto: 3 1\2 szk. mąki krupczatki, 5 łyżek cukru, kostka margaryny, 6 żółtek, 3 łyżki smietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia,

Pianka: 6 białek, 2 torebki budyniu waniliowego, cukier waniliowy, 1 szk. cukru
Dodatkow: 1,20kgjabłek

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek (białka odstawić w chłodne miejsce). Do mąki dodać cukier i posiekaną margarynę,śmietane, wyrobić ciasto dodając po jednym żółtku.
Z gotowego ciasta oddzielić 1/3 i włożyć do lodówki, resztę rozwałkować i wylepić przygotowaną wczesniej formę.
Jabłka obrać i zetrzeć, rówomiernie rozłożyć na cieście. Z białek ubić pianę, dodając stopniowo cukier i budyń - proszek. Masę wyłożyć na jabłkach. Odłożone ciasto starkować na pianę. Piec 50 min w 200 st. C.

aguta11

aguta11 2011-10-08

uwielbiam...pozdrawiam ciepło:))

hbabik

hbabik 2011-10-08

SMACZNE CIACHO,,,,,,,

agus35

agus35 2011-10-08

pyszniutka:)

claud18

claud18 2011-10-08

Ale musi być smakowita! ;))

Bardzo lubię szarlotki i w dodatku z budyniem :)

Pozdrawiam :)

danka1

danka1 2011-10-11

szarlotka mniam

stasia8

stasia8 2011-10-16

Bardzo smaczne ciasto...a zamiast budyniu można dodać kisiel np. czerwony będzie bardziej kolorowy....

tulinka

tulinka 2011-10-30

Przepysznie brzmi... aż poleciałam do kuchni i upiekłam...:-)
Rewelacja.
Dziękuję... aż sie pochwaliłam, więc zapraszam do siebie... :-)

atrami

atrami 2012-03-15

pycha!!!!!

dodaj komentarz

kolejne >