1 kg kapusty białej
1 kg buraczków
20 dkg cebuli
Zalewa
1 szk. cukru
1 szk. octu
2 szk. wody
1 łyżeczka płaska soli
Zagotować zalewę.Kapustę poszatkować i sparzyć wrzątkiem, buraki ugotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w półtalarki i sparzyć wrzątkiem.
Wszystko razem wymieszać i zalać gorącą zalewą, wkładać do słoików i pasteryzować 20 - 30 min.
beata3 2011-10-06
POZDRAWIAM SERDECZNIE
edziak1 2011-10-07
musi być pycha...z białą kapustą buraczków nie robiłam...czekam na przepis:)
Pozdrawiam ,miłego dnia życzę:)
danka1 2011-10-07
Lubię ją zimową porą
mag60 2011-10-12
robiłam w zeszłym roku, była pyszna i wszyscy byli przekonani, że to czerwona kapusta:)