O DOSKONAŁOŚCIACH CHRZANU NIE BĘDĘ PISAŁA .WSZYSCY TO WIEDZĄ!! Dorodne laski kupiłam i tarła będe ,
znaczy to, że świąteczne przysmaki powoli przygotowuję, w słoikach będzie mocy nabierał i smaki karpia urozmaici , żurawinie w sosach towarzyszyć będzie, mówię Wam wspaniały dodatek ... do dzieła !!!
dodane na fotoforum:
lilaroza 2013-12-06
...tarty własnoręcznie jest najlepszy......ale co napłakać się trzeba to trzeba ;)
bunio 2013-12-06
ja tylko na Wielkanoc płaczę:-)
madu02 2013-12-06
ale będziesz miała piękne błyszczące oczy, będzie można w nich utonąć, a mówi się że coś "jest do chrzanu" w znaczeniu pejoratywnym, dlaczego jak on jest taki zdrowy i dosmacza wspaniale szynkę i inne wędliny, ryby, pasztety, ćwikłę…radosnego tarcia życzę
felunia0 2013-12-07
współczuję płaczu przy tarciu ... Ja kupuję gotowy i mieszam z tartą marchewką ( do karpia ).
jairena 2013-12-07
Takie mniej więcej pałki wrzucałam rybkom do akwarium i po paru tygodniach miałam las chrzanowy a rybki radochę i zdrowiej się chowały :)
Ukłon Olu.
slawek9 2013-12-07
e tam, coś chrzanisz :))) na małym zdjęciu wyglądało to jak fajka pokoju napchana "marychą" ;)
agus63 2013-12-07
Bez chrzanu (własnej - czyli Taty roboty) świąt sobie nie wyobrażam! Popatrzyłam na fotkę i od razu poczułam jego smak. Białego ze śmietanką do karpia i ćwikły do mięs - koniecznie z buraczkami w plastrach. Pozdrawiam Olu i podziwiam!