WRZĄCYM SYROPEM , Z DODATKIEM CYTRYNY.

WRZĄCYM SYROPEM , Z DODATKIEM CYTRYNY.

tak to ma sobie stać trzy dni , potem przez gazę przecedzić i do słoiczków , zagotować i do spiżarni.
namawiam rwijcie i gotujcie!!!

dodane na fotoforum:

tygrysq

tygrysq 2014-06-01

Popieram bardzo dobry soczek jest do herbatki czy tez do piwka

wydra73

wydra73 2014-06-01

Najlepsze jest piwko bez "zanieczyszczeń ".

drew50

drew50 2014-06-02

Ale krupnik;)

marcysi

marcysi 2014-06-02

całkiem prosty przepis, nic tylko rwać jeśli deszcz wszystkiego nie ubił;-)

barossa

barossa 2014-06-03

wspanialy przepis,zapamietam i przygotuje w przyszlym roku,szkoda ze nie znalam go wczesniej,jak wroce na moja wies to juz czarny bez raczej przekwitnie,za to zrobie sok z owocow:)pozdrawiam i dziekuje za ciekawa prezentacje fotograficzna:))))

barossa

barossa 2014-06-03

ile cukru dodajesz zeby zrobic syrop,jaka jest proporcja?

sonyh50

sonyh50 2014-06-04

Kwiat: wykrztuśne, przeciwzapalne, odkażające, przeciwropne, napotne, odtruwające, przeciwgorączkowe, moczopędne, przeciwobrzękowe, rozkurczowe, rozgrzewające, uspokajające, nasenne (w stosunku do dzieci), uszczelniające i wzmacniające naczynia krwionośne, przeciwmiażdżycowe, ogólnie wzmacniające, przedłużające działanie witaminy C, regulujące przemianę materii.

maria57

maria57 2014-06-05

jej, ile mądrości w ludziach drzemie!!!

kongor1

kongor1 2014-06-05

Tak, czarny bez to niezaprzeczalnie pożyteczna roślina! Pięknie to zobrazowałaś, Olu :):)):))))

slonko6

slonko6 2014-06-06

A kwitnie jeszcze? czy juz musztarda po obiedzie?

helen6

helen6 2014-07-23

Dla smaku i zdrowotności:)

dodaj komentarz

kolejne >