Szef kuchni serwuje,,,

Szef kuchni serwuje,,,

Moja Dorada,,wczoraj obiecana. Marynowana w pesto mojej roboty i pieczona w piecu w pergaminie z warzywami.

Danie bardzo proste,ale jak masz jeszcze do tego butelkę Rieslinga, poczujesz się jak w restauracji nad Adriatykiem.]

Kilka słów:

Zmiksowałem natkę pietruszki,cebulę czosnek z oliwą z oliwek, dodatkiem soli i pieprzu. Troszkę koncentratu pomidorowego i soku z cytryny. Nasmarowałem ryby pesto i odstawiłem do lodówki. Wyłożyłem na papier do pieczenia, a następnie w cieniutkie wstążki pokroiłem cukinie i marchewkę. Do tego cebula i pomidorki koktajlowe. Zawinąłem w papier i zapiekłem w piecu.
Robi się 20 minut,,a Polecam Gorąco...
Kiedyś Dorada była w Polsce nie do zdobycia,,teraz jest, a do tego w bardzo dobrej cenie.

Oczywiście możesz tak przygotować każdą inną rybkę.

Jeżeli mieszkasz w okolicy Szczecina, wyprawiasz jakiekolwiek przyjęcie, chętnie pomogę. A może po prostu chcesz zrobić wiosennego grilla dla Przyjaciół w ogrodzie? Może boisz się o koszty? Najlepiej zapytaj,,,

dodane na fotoforum:

marga13

marga13 2013-03-26

Napewno była pyszna bo tak wygląda, że hej :-) pozdrawiam :-)

inesss

inesss 2013-03-26

już od patrzenia jestem głodna :)

rybka11

rybka11 2013-03-26

Oj a ja właśnie zjadłam spóźniony obiad no no pyszności ale rybkę to mam w planie na piątek pozdrawiam:)

hania44

hania44 2013-03-26

Wygląda przepysznie! :)

hania44

hania44 2013-03-26

Re. Już w domku ale jeszcze wspomnieniami nad morzem! :)

frykasy

frykasy 2013-03-26

Prezentuje się imponująco, fajnie, że podałeś przepis, pozdrawiam:)))

elkat

elkat 2013-03-26

Pyszną rybkę zrobiłeś...

frykasy

frykasy 2013-03-26

re, miałam łazanki z kapustą to co miałam pokazywać:)))

coral81

coral81 2013-03-26

apetycznie wygląda ta rybka.........

coral81

coral81 2013-03-26

Ty mi tu o szczuciu nie pisz wiosnę przywołuję:)

panib

panib 2013-03-26

Ile czasu w tym piecu i w jakiej temperaturze?

pola6

pola6 2013-03-26

Wygląda wybornie!
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego popołudnia.

migi80

migi80 2013-03-26

mniam...

elkat

elkat 2013-03-26

re. :((

ninka57

ninka57 2013-03-26

Musi byc pyszna...nie robilam ryby z pesto...
czas zmienic przyzwyczajenia kulinarne...
dzieki za przepis...pozdrawiam:)

jesorek

jesorek 2013-03-26

RYBKA REWELACYJNIE PRZYRZĄDZONA ;)

astra40

astra40 2013-03-26

rewelacja !

ruda51

ruda51 2013-03-26

.. jak zamieszkam w pobliżu..zawiadomię na pewno..ja rodowita Mazurka,ale od 37 lat pomieszkująca na Górnym Śląsku...niestety..ale kiedyś wrócę... wrócę...

brymcia

brymcia 2013-03-26

znowu mało:(

watroba

watroba 2013-03-26

wygląda rewelacyjnie ...

halka

halka 2013-03-26

Na sam widok zgłodniałam...pozdrawiam.

halka

halka 2013-03-26

re: to nie u mnie ta wiosenka...nie dało się jej zabrać;u mnie też chłodno tyle,że śniegu nie ma.

ruda51

ruda51 2013-03-26

Re: ależ proszę..lubię ludzi i dzielić się swoim optymizmem....;)

renisii

renisii 2013-03-26

re.Sławku bardzo prosze.
A u Ciebie same smakołyki.

dorciad

dorciad 2013-03-26

rybka w pergaminie zawsze zachowa swój smak........

dorciad

dorciad 2013-03-26

tak wiosna na parapecie a za oknem zimnica.......

jola09

jola09 2013-03-26

RE ALEŻ PROSZĘ NA WYCIĄGNIĘCIE RĘKI TA WIOSNA

stasia9

stasia9 2013-03-26

Ale smakowicie aż ślinka cieknie...a o wiośnie dobrze chociaż pomarzyć...pozdrawiam wiosennie....

aziu1

aziu1 2013-03-26

Ło matko - kopiuję przepis natychmiast :)

ilona14

ilona14 2013-03-26

Smakowite danie - podobnie przygotowuję rybę,
ale inaczej piekę.Pewne szczegóły z pewnością "odgapię"
Mistrzu.
Miłego wieczoru życzę....)))

slav43

slav43 2013-03-26

Dzieki za przepis. Spróbuje zrobić na Wielki Piątek. Doradę u nas mozna dostac bez problemu.

katka12

katka12 2013-03-26

co my tu mamy....mniam...

karma

karma 2013-03-26

..jadłam wczoraj, następna ryba będzi w pesto :))

chanela

chanela 2013-03-26

o Ty tez daj troszke a nie draznisz :)

malgo24

malgo24 2013-03-26

Smakowicie wygląda ...... fajne masz pomysły na rybkę .....:)
Pozdrawiam cieplutko :))

marik54

marik54 2013-03-26

...puszczam ją wolno...niech sobie pływa... pozdrawiam Sławku...

ilona14

ilona14 2013-03-26

Re
Weź ile zdołasz ale jest ona:
Jest ona jak...wiosen­ny wiatr,
ani ją...dogonić,
ani złapać, ani zatrzymać
Przyjdzie, kiedy zechce.......)

msciwa

msciwa 2013-03-26

łał!! ale pychotki..dziękuję za przepis, jak wrócę do domku to zaraz zrobię..

Pozdrawiam cieplutko życząc spokojnej nocki-dobranoc..

pamela5

pamela5 2013-03-26

Świetnie wygląda to danie:-)

cortina

cortina 2013-03-26

Szkoda, że nie mieszkam w okolicy Szczecina... Twoje dania są takie sliczne, że zachwycona bym już była samym patrzeniem na danie... a smakują też z pewnościa wybornie :)

ondra

ondra 2013-03-26

Dzięki za ciekawy przepis. :)))

dosia

dosia 2013-03-26

Smacznie to wyglada...:)

kris13

kris13 2013-03-26

Danie królewskie!!! dzięki za przepisik_napewno zrobię jak "upoluję"
doradę ;)))

karma11

karma11 2013-03-26

Uwielbiam rybke w kazdej postaci...Pozdrawiam...

isia31

isia31 2013-03-26

Rybcia;)
Pozdrawiam:)

depka

depka 2013-03-26

To coś dla mnie...ostatnio odkryłam
smak ryby z pieca ...pychota :)))

mattik

mattik 2013-03-26

spokojnej nocki :)
rybka wyglada apetycznie :)

baskadm

baskadm 2013-03-26

super, Mistrzuniu :)))))

moon7

moon7 2013-03-26

Uwielbiam doradę!a tak przyrządzona musi byc przepyszna:-)))

jaworr

jaworr 2013-03-26

Mam problem, z kupieniem takiej ryby.... jedynie pstrąga..:))
też by można było zrobić pstrąga w ten sposób...:)

leda38

leda38 2013-03-26

To teraz zamęczę Cię o przepisy....
A może i nie bo super je podajesz na profilku.
Pozdrawiam nocką

lavie

lavie 2013-03-26

N, no, no...:)Jaki pomysłowy :)
Re: Termalne nie zamarzają :)

intma43

intma43 2013-03-27

re. Mój syn jest pasjonatem pasztetu, żurku i białej kiełbasy. Spoko, zapewne po świętach za dużo jedzenia nie zostanie.
Aczkolwiek nie doczytałeś Sławku...ja pasztety kroję na odp.porcje i mrożę. Pozdrawiam :)

evita

evita 2013-03-27

miłej środy życzę, pozdrowienia ślę... :)

blumen1

blumen1 2013-03-27

Wspaniale przyrządzasz i ładnie pokazujesz :)
Serdeczności zasyłam:)

ankaaa

ankaaa 2013-03-27

Pychotka... Miłego dnia Sławku :))

oliwkaa

oliwkaa 2013-03-27

Rewelacyjne danie ....godne spróbowania ...

gwiazd7

gwiazd7 2013-03-27

* Danie po królewsku ..jak na Mistrza przystało..wyśmienite, a rybki jakieś uśmiechnięte :))..Miło pozdrawiam... u mnie zimno i śnieży..***

bryza

bryza 2013-03-27

Witam .... super rybka , świetny przepis ,w sam raz na piątek :)))))....dzięki i pozdrowionka cieplutkie przesyłam :)

doris01

doris01 2013-03-27

Witam u progu Świąt i życzę samych radosnych chwil:))

atiseti

atiseti 2013-03-27

dziś zrobię pstrągi wg twojego przepisu :)
re: Zara jest importem z Włoch, jej historię opiasłam na str. 5

gwiazd7

gwiazd7 2013-03-27

* Czy jako wyśmienity Mistrz kuchni, i jako wyróżniający się wybitną odwagą ,,mors,, ...jesteś również poławiaczem takich rarytasów jakie nam serwujesz?..Gratuluję pomysłów i zainteresowania wielu smakoszy*

krychan

krychan 2013-03-27

Wspaniala propozycja Slawku...
wszystko u Ciebie pysznie wyglada :)
Pozdrawiam , milego dnia :)))

yanisia

yanisia 2013-03-27

Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych, spokoju i radości a najwięcej zdrówka.
Smacznego święconego i słoneczka wesołego

czesi2

czesi2 2013-03-27

Rybka wygląda znakomicie...
Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych, spokoju i radości a najwięcej zdrówka.
Smacznego święconego i słoneczka wesołego

marwer

marwer 2013-03-27

Miłego oraz...radosnego wieczoru życzę...
Bukiecik wiosennych pozdrowień przesyłam...

kusisz!!!!

ruda51

ruda51 2013-03-27

....pozdrawiam cieplutko,miłego wieczoru :)

tilus67

tilus67 2013-03-27

Pozdrawiam wieczorową porą .....smakowicie u Ciebie.

hecioski

hecioski 2013-03-27

REWELACYJNE MISTRZU!!!

damek34

damek34 2013-03-27

rybka lubi pływać a tu post...

adamusk

adamusk 2013-03-28

ale one się paczą !!! lubię takie dania

ewulka

ewulka 2013-04-27

lubię gotować i jeść smaczne rzeczy ,napewno skorzystam
z przepisu:)

rzabcia

rzabcia 2013-05-10

pyszne sa wedzone polecam!

dodaj komentarz

kolejne >