jak zrobić szynkę, a`la szwarcwaldzką ;-)

jak zrobić szynkę, a`la szwarcwaldzką ;-)

... trafiła jeszcze, na ładnych kilka dni w deski
-szynka dojrzewała na oszklonym balkonie, więc miała chyba idealne warunki
- na koniec jeszcze, wylądowała na dwa dni w soli
-celem wysuszenia impregnatu, który się z niej sączył ;-)

https://www.garnek.pl/pinecha/27250063/jak-zrobic-szynke-a-la

dodane na fotoforum:

anad60

anad60 2013-12-13

Dzięki bardzo że podzieliłeś się przepisem...;)

slawek9

slawek9 2013-12-14

ciekawa jest reklama z boku - otwórz usta - pobierz wymaz - zostań dawcą...
nie robię takich wystawnych rzeczy jak Twoje, czasami kupuję, ale nie lubię krojonych wędlin, nieważne czy z polskiego sklepu czy z tutejszego, 2-3 dni w lodówce i już jest zapaszek....

slawek9

slawek9 2013-12-14

oglądałem parę odcinków z dwójką młodych ludzi, którzy przygotowywali różne ciekawe potrawy. ubrani byli tylko w fartuszki! taką kuchnię lubię :)
wyobrażam sobie Twoje świąteczne przysmaki! u mnie jak zwykle, ja - pasztet, schab na zimno, siostra - kapusta z grzybami, bigos. na dodatek trochę kupnych wędlin. jesteśmy Tadki niejadki!

reni1

reni1 2013-12-14

Teraz już wiem dlaczego jest taka droga;))

dodaj komentarz

kolejne >