VI Festiwal "Śląskie Smaki"

VI Festiwal "Śląskie Smaki"

Jedną z wielkich ciekawostek festiwalu były pokazy kuchni molekularnej /gotowanie i przyrządzanie deserów w ciągu dwóch minut - przy pomocy ciekłego azotu/.
Światowej sławy Mistrz Kuchni - Jean Bos - Belg /który pracował w wielu krajach , m.in. na dworach w Anglii, Belgii, Monako/ przyrządzał w ciągu kilku minut musy owocowe, mrożone kulki kawy, "kawior" - z różnych soków owocowych i warzywnych, serwował "chrupki" z mrożonej bazylii.
Pokaz był nadzwyczaj interesujący - a serwowane przez Mistrza dania - smakowite!!!

* 3 *

dodane na fotoforum:

reni50

reni50 2011-06-24

chciałabym zobaczyć i posmakować...

magie

magie 2011-06-25

Czy ten pan czaruje smaki?

maria10

maria10 2011-07-15

...... a czy i Ty posmakowałaś tych delicji?????????????

dodaj komentarz

kolejne >