Miłego wieczoru...:))

Miłego wieczoru...:))

Można kapary robić...nasionko Nasturcji:))

* 50 dag zielonych owoców nasturcji
* 1 łyżeczka soli. Zalewa: 1/4 szklanki octu 10-proc. lub 2 szklanki białego octu winnego
* 10 dag cukru
* 3 goździki
* kawałek cynamonu (2-3 cm)
Owoce nasturcji starannie przebierz, opłucz i osącz. Zagotuj wodę z solą, włóż owoce, gotuj 10-12 minut. Następnie odcedź je i przełóż do małych słoiczków. Przygotuj zalewę: zagotuj 1,5 szklanki wody z octem (do octu winnego nie dodawaj wody), cukrem i korzeniami. Z zalewy wyjmij goździki i cynamon, polej owoce nasturcji. Szczelnie zakręć i pasteryzuj 15 minut w temp. 70°C.

reni50

reni50 2009-09-23

a jak się robi kapary?

maria10

maria10 2009-09-23

..... i świetnie.... jak zakrętka..... ślimaczek.... a za kaparami nie przepadam:))))

ada40

ada40 2009-09-23

Przez wysokie skały leciał orzeł biały, kazał mi się wpisać w twój bloog maly milej nocki zycze dobranoc.

b0zenka

b0zenka 2009-09-23

,, Czas spać-powiedziała nocka.
Nie,nie!- jeszcze nie!
Przyjaciół odwiedzić trzeba,wieczorne życzenia przekazać..DOBREJ NOCY..zyczyć.
... D.O.B.R.A.N.O.C ...

reni50

reni50 2009-09-23

nigdy nie jadłam kaparów więc nie wiem czy lubię ale chętnie spróbuję...

reni1

reni1 2009-09-23

Mają dziwny smak i zapach nie każdy je zje;)))

igorula

igorula 2009-09-23

Zdjecie jest piekne...w swietnej tonacji...a kapary to z mila chcecia zostawie dla innych bo generalnie zjesc zjem ale nie przepadam
Dobrej nocy Reniu:)

ohiboka

ohiboka 2009-09-23

Slicznie , kropelkowo!

trawka

trawka 2009-09-23

nigdy tego nie robiłam...przepis zachowam, mo.że za rok posieję i zrobię

dodaj komentarz

kolejne >