Będą tradycyjne kiszone i sałatka meksykańska.
niusia1 2012-07-30
pracus z Ciebie,ale i ja dziś z ogórami i fasolką walczyłam- my kobiety tak mamy niestety- pozdrawiam pogodnym wieczorkiem Zdzisiu!
jurgen1 2012-07-30
#########################
Kto ma w oczach nieba blask, komu świeci milion gwiazd.
Komu księżyc wskaże drogę, i pokrzepi gdy jest gorzej.
Kto ma w oczach błękit nieba,nic do szczęścia mu nie trzeba.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
-wspaniałego wieczoru, snów pięknych - dobranoc buźka - ...):))
############################################
katakum 2012-07-30
....zimą pyszności będą ,jak to się mówi , pod ręką , a najważniejsze że własnej produkcji .....przesyłam pozdrowienia po miesięcznej nieobecności
rycho2 2012-07-30
owocnej pracy Zdzisiu
dobry wieczór, serdecznie pozdrawiamy życząc udanej reszty wieczoru, miłych snów i fajnego ostatniego dnia miesiąca, Basia i Ryszard ☼ ♥:)) ☼ ♥:))
pantoja 2012-07-30
Kwaszone, kwaszone jak najwięcej kwaśnych, bardzo lubię. Mogę jeść same zamiast deseru...:)
maria10 2012-08-05
....a w zimie będzie co podjadać..... już czuję ten zapach jaki się u Ciebie unosi....:)))))
slawa1 2012-08-06
a nie przepadam za sałatkami na zimę ale ta mi wyjątkowo posmakowała. Z podanej porcji wychodzi 21 słoiczków o pojemności 375 ml.
Składniki:
• ogórki małe 4 kg
• cebula 1 kg
• marchew 1 kg
• papryka czerwona 1 kg
• czosnek 1 główka
• sól 3 łyżki
Zalewa:
• ocet 10% 1,5 szklanki
• cukier biały 1,5 szklanki
• olej roślinny 1,5 szklanki
Sposób przyrządzenia:
W garnku gotujemy ocet z cukrem i studzimy. Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki razem ze skórką do dużej miski. Solimy i zostawiamy na dwie godziny. W tym czasie obieramy marchewkę i ścieramy ja na dużych oczkach, cebule kroimy w kostkę i paprykę po dokładnym umyciu także. Wszystkie te warzywa wrzucamy do drugiej miski, dodajemy posiekany czosnek. Z ogórków odlewamy nadmiar soku i dodajemy pozostałe warzywa i wszystko dokładnie mieszamy. Do zalewy dodajemy olej i mieszamy. Nakładamy sałatkę do słoików ugniatając ją trochę. Zalewamy zalewą tak...
slawa1 2012-08-06
Do zalewy dodajemy olej i mieszamy. Nakładamy sałatkę do słoików ugniatając ją trochę. Zalewamy zalewą tak do 3/4 wysokości słoika. Zakręcamy.Pasteryzujemy od 15- 25 minuty w zależności od wysokości słoika.
rycho2 2012-08-08
ta sa łatka będzie na pewno pyszna
Zdzisiu, dziekujemy za przemiłe wpisiki, pozdrawiamy