Karp smażony na masełku z cebulką,obtoczony tylko   mąką

Karp smażony na masełku z cebulką,obtoczony tylko   mąką

Kto oszczędza ten ma:)
Zakręcił się w zamrażarce.

ki32liy

ki32liy 2015-03-24

Wygląda super, dawno nie jadłem karpia u nas częściej łosoś i też gdzieś w zamrażarce leży.

anulkaz

anulkaz 2015-03-24

Wspaniały, głodna się zrobiłam:(

lisek52

lisek52 2015-03-25

Pyszna rybka...mniam mniam:))

gepi12

gepi12 2015-03-25

TO CI DOPIERO RADOCHA I JUŻ MI ŚLINKA PODBIEGA NA JĘZYK!
PRZYZNAM SIE,ŻE JESZCZE NIGDY NIE SMAŻYŁAM KARPIA NA MASEŁKU - W PANIECE CZY BEZ?!

janowa

janowa 2015-03-25

Wymieniamy się na muffiny?
Taka rybkę chętnie zjem.

krycha2

krycha2 2015-03-25

Masz rację...przezorność popłaca...choć nie lubię karpia...

maria19

maria19 2015-03-25

Fajnie jest coś znaleźć :)
Miłego dzionka...pozdrawiam -:)

bea73

bea73 2015-03-25

hahaha też mam jeszcze trochę karpia w zamrażalce a trzeba zrobić miejsce na to co zostanie po tych świętach :))))) pozdrawiam, miłego dzionka :)

anita591

anita591 2015-03-25

Pięknie wygląda pozdrawiam serdecznie miłego dnia

yoker

yoker 2015-03-25

POZDRAWIAM ..SUPER FOCIA ..

jagna63

jagna63 2015-03-25

...jak na zakręconego, to apetycznie wygląda :))))

agapal

agapal 2015-03-25

Dużo radości z tych pięknych wiosennych dni.
Pozdrawiam :)

vitaawe

vitaawe 2015-03-25

Dobrego reszty dnia...:)))

http://tapetus.pl/obrazki/n/191661_otwarta-ksiazka-filizanki.jpg

ewaiza

ewaiza 2015-03-25

pieknie wysmazony,moja ulubiona ryba

mpmp13

mpmp13 2015-03-25

Idę kromkę zrobić ,zgłodniałam.Pozdrawiam .

maria10

maria10 2015-03-25

.... uwielbiam karpia..... ale narobiłaś mi smaku a tu już tak późno /23:21/....:))))

slawa1

slawa1 2015-04-02

Składniki:

1300 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie*
450 g drobnego cukru do wypieków
10 dużych jajek, białka i żółtka osobno
250 g masła
6 łyżek kaszy manny
1 opakowanie budyniu śmietankowego (ok. 40 g)
1 szklanka śmietany kremówki (30% lub 36%), schłodzonej
ziarenka z 2 lasek wanilii + łyżeczka ekstraktu waniliowego (można zastąpić 1 opakowaniem cukru wanilinowego - 16 g)
ulubione bakalie - rodzynki, sułtanki lub kandyzowana skórka pomarańczowa, w sumie około 1/2 - 3/4 szklanki

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Do misy miksera przełożyć masło, utrzeć do lekkości i puszystości. Dodawać porcjami twaróg, dalej ucierając.

dodaj komentarz

kolejne >