Kto oszczędza ten ma:)
Zakręcił się w zamrażarce.
ki32liy 2015-03-24
Wygląda super, dawno nie jadłem karpia u nas częściej łosoś i też gdzieś w zamrażarce leży.
gepi12 2015-03-25
TO CI DOPIERO RADOCHA I JUŻ MI ŚLINKA PODBIEGA NA JĘZYK!
PRZYZNAM SIE,ŻE JESZCZE NIGDY NIE SMAŻYŁAM KARPIA NA MASEŁKU - W PANIECE CZY BEZ?!
janowa 2015-03-25
Wymieniamy się na muffiny?
Taka rybkę chętnie zjem.
bea73 2015-03-25
hahaha też mam jeszcze trochę karpia w zamrażalce a trzeba zrobić miejsce na to co zostanie po tych świętach :))))) pozdrawiam, miłego dzionka :)
vitaawe 2015-03-25
Dobrego reszty dnia...:)))
http://tapetus.pl/obrazki/n/191661_otwarta-ksiazka-filizanki.jpg
maria10 2015-03-25
.... uwielbiam karpia..... ale narobiłaś mi smaku a tu już tak późno /23:21/....:))))
slawa1 2015-04-02
Składniki:
1300 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie*
450 g drobnego cukru do wypieków
10 dużych jajek, białka i żółtka osobno
250 g masła
6 łyżek kaszy manny
1 opakowanie budyniu śmietankowego (ok. 40 g)
1 szklanka śmietany kremówki (30% lub 36%), schłodzonej
ziarenka z 2 lasek wanilii + łyżeczka ekstraktu waniliowego (można zastąpić 1 opakowaniem cukru wanilinowego - 16 g)
ulubione bakalie - rodzynki, sułtanki lub kandyzowana skórka pomarańczowa, w sumie około 1/2 - 3/4 szklanki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Do misy miksera przełożyć masło, utrzeć do lekkości i puszystości. Dodawać porcjami twaróg, dalej ucierając.