Rumiana kokosanka

Rumiana kokosanka

3 szklanki mąki tortowej
20 dag masła
1/2 szklanki cukru pudru
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki wysiekać, powstanie ciasto - kruszonka
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , wyłożyć połowę kruszonki na spód blaszki,
drugą połowę kruszonki zostawiamy.
Masa
2 duże jogurty, (gęste po 500 ml) o smaku brzoskwini
5 białek
1/2 szklanki cukru kryształu
20 dag wiórek kokosowych
1 budyń śmietankowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kolejność dodawania składników: jogurt + budyń +proszek do pieczenia +wiórki
Ubić pianę z białek, dodawać stopniowo cukier i ubić na piękną sztywną pianę. Do ubitej piany wlewamy wcześniej zrobioną masę i delikatnie mieszamy.
Całość masy wylewamy do blaszki, na wcześniej wysypaną część kruszonki
i na wierzch masy sypiemy drugą część kruszonki .
Ciasto piec w temp.170 stopni około 1 godz.
Wymiary blaszki - 24 x 40cm

Przepis z netu

dodane na fotoforum:

hbabik

hbabik 2014-02-18

SMAKOWICIE WYGLĄDA...I Z PEWNOŚCIĄ TEŻ TAK SMAKUJE....

dodaj komentarz

kolejne >