8 jajek
pół kapusty pekińskiej
2 ogórki zielone
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
majonez
Jajka ugotować na twardo,pokroić na połówki lub ćwiartki i ułożyć na półmisku Posypać poszatkowaną kapustą pekińską (same zielone listki wyciąć grube nerwy).Posypać solą i pieprzem.Ogórki zetrzeć na grubej tarce razem ze skórką dodać do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez,wymieszać.Sosem polać jaja w kapuście posypać siekanym szczypiorkiem.
dodane na fotoforum:
danka1 2012-03-23
CIEKAWE DANIE
kot54 2012-03-23
Oj smaczna przekąska.....*;*
ewulka1 2012-03-23
Bardzo fajna przekąska....:))
magdabo 2012-03-23
Świetna przekąska , takiej jeszcze nie robiłam ...