Jajka z kapustą pekińską w sosie ogórkowo czosnkowym

Jajka z kapustą pekińską w sosie ogórkowo czosnkowym

8 jajek
pół kapusty pekińskiej
2 ogórki zielone
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
majonez

Jajka ugotować na twardo,pokroić na połówki lub ćwiartki i ułożyć na półmisku Posypać poszatkowaną kapustą pekińską (same zielone listki wyciąć grube nerwy).Posypać solą i pieprzem.Ogórki zetrzeć na grubej tarce razem ze skórką dodać do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez,wymieszać.Sosem polać jaja w kapuście posypać siekanym szczypiorkiem.

dodane na fotoforum:

efi79

efi79 2012-03-23

Jakieś przyjątko się u ciebie nie szykuje przypadkiem??

danka1

danka1 2012-03-23

CIEKAWE DANIE

hankag

hankag 2012-03-23

O!Musi być dobre :)

kot54

kot54 2012-03-23

Oj smaczna przekąska.....*;*

jonna

jonna 2012-03-23

Zawsze mi brakuje pomysłów na przekąski....Tą zrobię napewno....

ewulka1

ewulka1 2012-03-23

Bardzo fajna przekąska....:))

jaworr

jaworr 2012-03-23

Smaczne, zjadłabym chętnie...:))

magdabo

magdabo 2012-03-23

Świetna przekąska , takiej jeszcze nie robiłam ...

theresa

theresa 2012-03-24

to musi smakowac.....

anet36

anet36 2012-03-25

ooo jakaś nowość,trzeba będzie zrobić w najbliższym czasie,wygląda pysznie

dodaj komentarz

kolejne >