Flaki wołowe

Flaki wołowe

1 kg mrożonych, krojonych flaków
0,5 kg mięsa wołowego
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
ziele angielskie
liście laurowe
imbir
majeranek

Flaki opłukać kilkakrotnie, następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa,mięso, liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego,zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć mięso – mięso pokroić i dołożyć do flaków.Doprawić do smaku.

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2016-09-25

mam na uwadze- w nadchodzącym tygodniu,bo dawno nie było;twoje pysznie wyglądają;

jaworr

jaworr 2016-09-27

Narobilas mi smaku, bo wiem ze to Twojej roboty...:)

karlor

karlor 2016-09-30

Pychota :)

magdabo

magdabo 2016-10-09

uwielbiam ...

dodaj komentarz

kolejne >