50 dag mąki
50 dag twarogu
10 dag margaryny
2 łyżki śmietany
3 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru pudru
Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować na grubość 5 mm.wykrawać od szklanki koła a w nich kieliszkiem wyciąć otwory.Piec w głębokim tłuszczu na rumiano z obu stron,osączyć na bibule,posypać cukrem pudrem.
dodane na fotoforum:
fiona08 2017-02-22
Pozdrawiam i życzę miłej środy, u mnie za oknem dzisiaj wieje aż huczy. Też dzisiaj piekłam - ale kruche ciasteczka.
ijkk1 2017-02-22
mam ja swoje oponki ,a raczej opony hi hi ,ale Twoją jedną się poczęstuję - pozdrawiam (*,*)
eleonor 2017-02-22
A człowiek i bez tego czuje się jak Michelin
ewa04 2017-02-23
Ale smacznie wyglądają...Ja robię zawsze z ciasta drożdżowego ale będę musiała z tego przepisu wypróbować:)